Cast

Hieronder vindt je informatie over de Cast van het geheim van Sophia.


Jada Borsato

Ik doe mee met deze film omdat ik het belangrijk vind dat zieke kinderen er even niet aan hoeven te denken dat ze ziek zijn en om deze kinderen blij te maken en een droom première te geven in een echte bioscoop, aangezien dit een kinderwens is voor velen. Ik ben onwijs trots op onze cast en crew en kijk er naar uit om deze film te zien op groot wit doek!

Ik ben een Nederlandse zangeres en (stem) actrice. Het begon allemaal bij de film “Happy Feet 2” in 2011, waarin ik de stem insprak van Boadicea. In 2012 speelde ik in mijn eerste speelfilm “Sint & Diego: De Magische Bron van Myra” waarin ik de hoofdrol Madelief mocht spelen. Ook mocht ik hier de titelsong “Vrienden voor altijd” van inzingen. Ik won met deze film de Goude Pepernoot Award voor talent van het jaar. In 2013 zong ik de titelsong in: “De Wereld van Klaasvaak” voor deze musical in de Efteling. Ook maakten wij dit jaar met een geweldige filmploeg de korte film “Plakband” dit was een Film voor het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie.

Wij hebben hiermee te gekke prijzen gewonnen. In 2014 sprak ik de stem in van Izzie in de film “Flits & Het Magische Huis, ook hiervoor zong ik de titelsong in die ik ook uit heb gebracht als single: “Als jij maar van me houdt” ook heb ik dit zelfde jaar een andere single op genomen voor het album van mijn vader genaamd Duizend Spiegels. Dit lied heet “Samen voor altijd” en samen met mijn vader heb ik hiervoor een aantal keer opgetreden, ook toerde ik dit jaar met hem mee wat ik onwijs te gek vond.

In 2015 heb ik opnieuw in een speelfilm gespeeld: Michiel de Ruyter, dit was een ongelofelijk grote film waar ik heel veel van heb geleerd. Ik mocht de rol van Neeltje de Ruyter spelen, waar ik heel erg van heb genoten. Dit zelfde jaar heb ik nog een stem ingesproken in “De kleine prins” Nu in 2017/2018 heb ik de eer gekregen om Zoë te mogen spelen.

 

Sepp Ruiters

Ik ben Sepp Ruiters en ben 14 jaar oud.
dit is de eerste keer dat ik in een film speel.
maar heb wel een keer meegedaan met een 48 hours film project hiermee zijn wij 2e geworden.

Mijn hobby’s zijn :

Rugby,Acteren, Gamen, en vooral veel met vrienden chillen.

Ik speel ook mee in deze film omdat ik kinderen wil laten weten dat ze niet alleen maar aan ziek zijn hoeven te denken, ik help daar graag aan mee!

Ook heb ik heel veel zin in de film omdat ik nu al weet dat die heel vet gaat worden!

 Ayşegül Karaca

In 2014 begint mijn filmcarrière. ik speel in lange & korte films, waaronder Clan – de film die in het buitenland is genomineerd voor verschillende filmprijzen en enkele zelfs in de wacht heeft gesleept, korte film Trifle waarin ik de hoofdrol heb gespeeld en de kinderfilm Het Geheim van Sophia deel 2, als zuster Ella. Verder heb ik wat gastrollen mogen spelen in verschillende televisieseries, één daarvan B.A.B.S. Tot slot ben ik te zien in verschillende commercials als Eneco – Toon en in het buitenland vertoonde commercial van Dasty, een schoonmaakproduct.

Als je wat foto en beeldmateriaal wil zien van mij, neem gerust een kijkje op mijn website: www.aysegulkaraca.com

Zelf houd ik zou van dromen en fantaseren. In deze film kunnen alle kinderen in het ziekenhuis lekker wegdromen en fantaseren. Ze kunnen zelfs hun dromen beleven. Even weg uit de realiteit en niet bezig zijn met ziek zijn. Ik houd gewoon ontzettend veel van kinderen, ik ben zelf ook nog een groot kind hoor. Tevens word ik erg gelukkig als ik een lach op ieders gezicht kan toveren. Dit hoop ik door mijn rol als Zuster Ella voor elkaar te krijgen.

 Aldo de Jong

Ik speel professor Hoeslaken in ‘Het geheim van Sophia’. De professor is een beetje verstrooid, maar altijd positief en gedreven om mysteries op te lossen. Hij is een vast baken voor hulp voor de kinderen. Het initiatief in het verhaal ligt volledig bij de kinderen, maar waar ze een beetje hulp kunnen gebruiken, kunnen ze altijd een beroep doen op de professor. Het is echter maar de vraag of zo’n verstrooide professor ook de hulp kan bieden die je nodig hebt, maar met elkaar komen we er altijd uit.

Gelukkig was het bijna ondenkbaar dat professor Hoeslaken uit de eerste twee delen niet mee zou doen aan de film. Ik ben dan ook heel blij om weer mee te mogen spelen. Na het succes van de eerste twee delen, die vrijwel zonder budget tot stand zijn gekomen, wordt de film veel grootser aangepakt. Hopelijk resulteert dit in een nieuw avontuur dat tot de verbeelding spreekt van de kinderen die noodgedwongen in het Sophia Kinderziekenhuis zijn, maar hopelijk reikt dit ook tot ver daarbuiten. Het is geweldig om met elkaar en vol overgave te werken aan zo’n bijzondere film!

 Richard Spijkers

Mijn naam is Richard Spijkers
Inmiddels 48 jaar oud met een leven vol kansen en prachtige projecten. Ik begon in het theater na mijn opleiding Conservatorium Muziektheater en mocht mooie rollen spelen in produkties als Beauty and the Beast, Les Misérables, Kuifje, Passion, Romeo en Julia, Bonifatius en The Full Monty. Later studeerde ik nog af aan ‘LCM London’, Performing Arts. Maar wanneer ben je ooit uitgeleerd? Nooit, ben ik van mening.

Op het gebied van film heb ik de rol van Teddy gespeeld in ‘Pestkop’(2017), Leila in ‘Kamer 24’(2018) en ik heb gespeeld in kortfilms als ‘De Droomtrein’ en ‘Love’, die vele prijzen in de wacht sleepten. Ook mocht ik in TV-series gastrollen vertolken, zoals in GTST, ONM, ‘Dagboek van een Callgirl’ en ‘Rozengeur en Wodka-Lime’. Tevens speelde ik in de serie ‘Beschuldigd’ en verscheen ik in ‘Overspel’. Verder leen ik geregeld mijn stem uit als Voice-over en speelde ik in commercials en bedrijfsfilms.

En nu dit project. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik gevraagd werd om hieraan mee te werken. Niet alleen gelooft het kind in mezelf nog steeds in dromen, maar ook het feit dat gezondheid en geluk geen vanzelfsprekendheid zijn, maken dat ik met alle liefde meewerk aan deze verre reis. De passie en de betrokkenheid van het creatieve en productionele team zijn groot en werken aanstekelijk. Ik ben er nu al trots op dat ik deel mag uitmaken van deze geweldige club mensen.

 


Pamela Teves

Ik ben Pamela Teves, Ik speel Wolf in de Film

 John Jones

 Tessa van der Linden

Hoi! Ik ben Tessa! Meeste zullen mij al wel kennen uit eerdere opnamens. Ik ben begonnen als 12 jarig meisje en ben nu inmiddels bijna 18! Ik heb dit altijd met vol plezier gedaan en nu met Het Geheim van Sophia De Film natuurlijk nog steeds!

Ik zal nu te zien zijn als zuster Elyse. Maar wat zal er deze film gaan gebeuren?! Ben je benieuwd? Stay tuned!

Veel liefs van Tessa (zuster Elyse)

 Danielle BakkerIk speel in het Geheim van Sophia.. the b..eh the Witch! In het dagelijks leven werk ik als assistent Media manager bij Vincent tv producties.Ben ik P.A. en entertainer bij casting bureau D.K.O.P Casting. En oh ja ben ik ook al 9 jaar vrijwilliger bij Sophia TV van het Erasmus MC Sophia.
Zodoende ben ik ooit ook met mijn gemene zus in aanraking gekomen.Danny had de soap Goede bedden slechte bedden bedacht (de voorganger van het Geheim). En vroeg mij of ik daar een rolletje in wilde spelen. Toen hij me vertelde wat voor rol dat was, heb ik hem niet meteen een knal verkocht maar was ik eigenlijk meteen enthousiast.

Want evil zijn! Dat is echt zoo leuk!!

Door mijn vrijwillgerswerk bij Sophia tv weet ik hoe belangrijk afleiding is als je ziek bent of als je vaker naar het ziekenhuis moet omdat je een handicap hebt (zoals ik). En daarom is het zo belangrijk dat het geheim de film er komt.
Zodat wij het verhaal kunnen blijven vertellen, en zij mogen blijven dromen.

 Arjan Smit


Ik ben een Nederlandse (stem)acteur, cabaretier en presentator. Ik maak deel uit van het cabaretduo BROKSTUKKEN en is sinds 2008 vaste bewoner in de populaire kinderserie SESAMSTRAAT. Ik studeerde in 2003 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2005 richt hij samen met Chris King Perryman en Korneel Evers de cabaretgroep BROKSTUKKEN op. Hiermee haalt hij de finale van het Leids Cabaret Festival. In 2006 en 2010 wint hij met BROKSTUKKEN de Cabaret Award voor ‘Grootst Aanstormend Talent’. In seizoen 2014/ 2015 is Smit door het hele land te zien in de titelrol in DE KLEINE KAPITEIN, een spannende familievoorstelling naar de gelijknamige boeken van Paul Biegel. Begin 2016 vervult Arjan een gastrol in de televisieserie MOORDVROUW. In het nieuwe theaterseizoen zal hij samen met Chris King Perryman op de planken staan met de nieuwe BROKSTUKKEN-show Maximum Overdrive.

Ik ben in de film Dokter Nijtal. Op de foto de man met de omhoog geklapte zonnebril…. Ik deed mee aan de film omdat het doel mij erg aanspreekt.

 Noa Esmee Westerlaken

Ik ben 13 jaar en woon in Den Bosch samen met mijn vader, moeder en hondje Gizmo.
Op 7 maart 2017 kreeg ik de diagnose acute leukemie en heb ik maandenlang opgenomen gelegen in het Sophia kinderziekenhuis. Nu na vele behandelingen, chemokuren en een stamceltransplantatie, waarbij ik nieuw beenmerg heb gekregen van een donor, kan ik zeggen dat ik leukemie vrij ben op dit moment.

Tijdens de lange opname heb ik vaak naar het geheim van Sophia de video deel 1 en 2 gekeken. Heerlijk even niet nadenken over het ziek zijn maar helemaal opgaan in de spannende video over dit ziekenhuis. Het was mijn wens om ooit zelf mee te mogen spelen, want wie kan er nu beter een patiënt spelen dan ik, met zoveel ervaring. Wat gaaf dat ik nu ook echt kan zeggen dat ik bij de cast hoor van Het geheim van Sophia De film.
Super om nu zelf een glimlach te kunnen bezorgen bij mijn mede patiënten en ook zij even niet ziek zijn bij het zien van deze geweldige film.

Ik heb onwijs genoten van deze mogelijkheid en ben iedereen erg dankbaar.
Heel veel plezier bij het kijken van het Geheim van Sophia de film

 Joyce van Rijn


34 jaar, trotse mama van twee prachtige kindjes en ik speel FonkelFee in de Sophia Film.
In 2006 studeerde ik af aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en hiervoor heb ik twee jaar zang aan de Rockacademie gestudeerd. Na mijn studie bij Frank Sanders werd ik aangenomen in de prachtige Winx Show, waarin ik met veel plezier Fee Flora speelde. Al snel daarna presenteerde ik bij Talpa en speelde ik verschillende karakters in een bekend, groot familiepretpark.

Kort daarna zette ik Joyce Entertainment op en ben ik tot op heden te zien als presentatrice en zangeres op mooie gala’s en evenementen. Zo presenteerde ik het KIKA Gala, Orange Babies, Kinderen van de Voedselbank, Ondernemend Alkmaar en veel meer. Hiernaast heb ik prachtige karakters ontwikkeld (o.a. FonkelFee en LuluPiraat) waarmee ik kinderen op kinderfeestjes, evenementen, familiedagen en in winkelcentra op interactieve wijze meeneem naar een wereld vol wonderen en magie!
En dat is ook precies de reden dat ik meewerk aan deze prachtige film. Omdat ik vind dat iedereen in wonderen en magie moet kunnen geloven. En als je heel ziek bent en lang in een ziekenhuis moet blijven is dit best weleens moeilijk. En daarom lijkt het mij geweldig om een steentje bij te dragen aan deze bijzondere film, zodat we toch een beetje magie aan de kinderen van het Sophia kunnen geven

 Moniek de Koning

In de film speel ik het hulpje van de Wolf samen met mijn zus Astrid.
Wij werken met ons bedrijf Fairy-Tailor aan bijzondere, theatrale en unieke kostuums en kleding.
Voor de film het geheim van Sophia 3 zijn we gevraagd om de bijzondere kostuums te verzorgen en hier en daar een klein rolletje te vervullen. Omdat wij dit project en de mensen die hier aan meewerken allemaal een warm hart toe dragen en het belangrijk vinden dat zieke kinderen af en toe even weg kunnen dromen in een film, even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, werken wij heel graag belangeloos mee aan deze fantastische film.

“Mooie dingen maken waar je blij van wordt!”

 Astrid de Koning

In de film speel ik het hulpje van de Wolf samen met mijn zus Moniek.
Wij werken met ons bedrijf Fairy-Tailor aan bijzondere, theatrale en unieke kostuums en kleding.
Voor de film het geheim van Sophia 3 zijn we gevraagd om de bijzondere kostuums te verzorgen en hier en daar een klein rolletje te vervullen. Omdat wij dit project en de mensen die hier aan meewerken allemaal een warm hart toe dragen en het belangrijk vinden dat zieke kinderen af en toe even weg kunnen dromen in een film, even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, werken wij heel graag belangeloos mee aan deze fantastische film.

“Mooie dingen maken waar je blij van wordt!”

 Jeffrey Saabeel

Ik ben zanger/danser en singer songwriter.
Als kleine jongen droomde ik altijd over een mooie toekomst en dat ik zou worden wie ik nu ben. JA HET IS WAAR dromen kunnen echt uitkomen zolang jij er zelf in geloofd.
Hoe sterker de wilskracht is hoe groter de droom zal zijn.Wat is nou mooier dan doen wat je echt leuk vind. In 2016 heb ik een waanzinnig avontuur mee mogen maken als deelnemer in IDOLS. Daar heb ik een mooie 6e plaats behaald. Dit heeft mij me ogen doen openen om vast te houden aan wat je hebt en wie je bent en dat je meer kan dan je denkt.
Zo heb ik een waanzinnig lied mogen coveren van Enrique Iglesias – El perdon.

Mijn versie heet: Wil je bij me zijn Luister maar.


Ik schrijf zelf onwijs veel liedjes en vind dit erg fijn om te doen. Dit is mijn passie mijn lust en mijn leven. Hier nog een liedje wat ik zelf geschreven heb in samenwerking met Rick Bliek. Het liedje heet: Loop niet weg. Luister maar:Optreden doe ik bijna heel mijn leven al.
Ik zou me niet meer voor kunnen stellen om niet op te treden. Want dit is wie ik ben.
Naast optreden en liedjes schrijven ben ik Sportinstructeur en dansleraar.Op jonge leeftijd had ik mijn dansschoenen al aan.
Ik heb dan ook een dansopleiding mogen volgen aan de Lucia Marthas academie en in verschillende musicals gedanst.
Hier beginnen de kindjes van kinderen voor kinderen vaak of dansers zoals bij de toppers of andere tv shows.
Een erg leerzame maar zeer leuke school als je van zingen en dansen houd.

En dan nog een droom HET GEHEIM VAN SOPHIA.
Wat een beleving en wat ben ik trots dat ik deel uit mag maken van deze film. Hoe vet is het dat ik de soundtrack heb mogen schrijven en op heb genomen samen met Jada Borsato.
En dan de clip erbij WAUW!! Die maakt het toch helemaal af.Wat ben ik trots op iedereen waarmee ik heb mogen samen werken die dag.
Want samen staan we sterk dat kan ja zeker wel zien.Daarom zet ik me ook 1100% in voor het geheim van sophia want nogmaals SAMEN STAAN WE STERK.
En wat is mooier dan dromen uit laten komen of ze nou klein zijn of groot.

Want ik geloof in ieder zijn droom!

 Maylin van Putten

In Het Geheim van Sophia de film speelt Maylin (12), de rol van Livia. Livia & Lieve (Limme de Jong) vormen samen ‘De Tweeling’, die zorgt voor een belangrijke leidraad van het verhaal in de film. Evenals alle andere cast- en crewleden zet Maylin zich enorm graag in om van deze film een groot succes te maken, om kinderen die dat verdienen en nodig hebben even alle dagelijkse beslommeringen te laten vergeten en te laten genieten van een prachtige bioscoopfilm en al het moois daar omheen.

Al van kleins af aan is de filmset en het theater een plek waar Maylin zich als een vis in het water voelt. Vorig jaar nog stond zij te stralen als Noura in ‘Dolfje Weerwolfje de Musical’ van Rick Engelkes Producties. Daarvoor stond zij in theaters door het hele land als Jet in ‘Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest’ van de Efteling en ook was zij te zien in verschillende commercials, films en televisieseries. Zo was ze 3 seizoenen lang te zien in ‘Moordvrouw’ en speelde ze ook rollen in o.a. ‘Komt een Man bij de Dokter’, ‘De Man met de Hamer’ en ‘Bitterzoet’ van LINDA.tv. Op dit moment is Maylin kandidaat en vlogger in het nieuwe Nickelodeon-programma “De Viral Fabriek”, waarin 8 YouTube-teams het tegen elkaar opnemen om de beste YouTuber te worden. De eerste aflevering heeft Maylin’s team ‘De Fruitvlogjes’ gewonnen, door de meeste likes te verzamelen onder hun video op het YouTube kanaal van ‘Nickelodeon Nederlands’, en ze hopen natuurlijk met al hun creativiteit de finale te behalen !

In haar vrije tijd gaat Maylin graag naar musicalles, ballet en streetdance bij de Dutch Junior Musical Academy en voor aankomend jaar is ze geselecteerd om de vooropleiding te gaan doen bij Lucia Marthas, waar ze nóg beter hoopt te worden in zang, dans en spel. Daar heeft ze heel veel zin in en ze kan niet wachten om straks samen met de gehele cast & crew, vele patiëntjes en genodigden te kijken naar de première van Het Geheim van Sophia de film, want dit belooft een hele, hele mooie film te gaan worden !!!

 Sander Ruder

Mijn naam is Sander Ruder
Hoewel het er helaas al een tijd niet meer van is gekomen, vind ik het leuk om one liners te schrijven (pagina “aardenmelcreaties” op facebook) en sketches te schrijven en verfilmen (samen met Hans Dekker vorm ik het duo “Mokerstoot” op youtube).

Wat is er mooier dan zelf direct iets te kunnen betekenen voor zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Alleen dat is al een reden om aan de film mee te werken. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Voor mijn rol(letje) als vader van Sophietje mag ik ook nog eens terug de tijd in. Dat wil toch iedereen wel een keer meemaken!

 Sarah Vonk


Ik ben 8 jaar,speel viool en zing opera.
In de film ‘Het Geheim van Sophia’ mag ik de rol van Sophietje spelen.
Het is maar een klein rolletje maar ik ben heel erg blij dat ik mee mag doen met deze film. Samen maken we iets moois voor de kinderen van het Sophia kinderziekenhuis

 Adrie van Wijk

Mijn naam is Adrie van Wijk
Ik speel mee in de film omdat ik werkzaam ben bij het Erasmus MC en het belangrijk vind dat er zulke mooie projecten voor onze patiëntjes worden gemaakt, zodat zij zich weer even kind kunnen voelen.

Ik ben een (stem) acteur onder andere bekent van de ZuiderSter reclame Annie & Ger ZuiderSter met Paul van Soest. Naast acteren hou ik van zingen en presenteren, dit doe ik meestal als mijn alter ego “Trudy”.
“Trudy” is een creatieve duizendpoot, een Rotterdamse met een grote passie voor entertainment. Door haar acteer- en zangkwaliteiten te combineren met een flinke dosis improvisatievermogen weet zij zich te onderscheiden van anderen en van elke gelegenheid een feest te maken! In het nieuwe theaterseizoen zal “Trudy” onder andere te zien zijn in het Zuipleintheater. Tevens maak ik, vanaf 2013, deel uit van de theater groep Meijers&VanWijk. Een theatergroep die zich vooral bezig houdt met muzikale tragikomedies.
Mijn opleiding voor zang heb ik gevold op de Popschool bij de SKVR (1993-1997), waar na ik in 1999 ben begonnen met een acteeropleiding bij het Nederlands Musical Ensemble gevolgd door twee jaar intensieve speltraining bij de SKVR (2006-2008)

 Petto Koop

 Therese Osseweijer

 Nelly Dos Reis

 Gustavo Ruben Valenzuela

 Dewi Saffrie

 Annelies Blom

Mijn naam is Annelies Blom
Ik doe mee met de speelfilm om onze patienten van het ErasmusMC-Sophia te laten stralen en te genieten van deze film om zo hun ziekte even te laten vergeten.
Met deze film geven we de patienten daadwerkelijk een podium om hun dromen te verwezenlijken, door ze een rol te geven in de film en ze een fantastisch filmavontuur te laten beleven.
Mijn motto is dan ook; denk in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Ik ben event manger van Sophia TV en Evenementen
Mijn intrinsieke motivatie is voortgekomen uit mijn slechte ziekenhuiservaringen. Er was destijds weinig aandacht voor het welbevinden van een kind in het ziekenhuis.
Op mijn achtste jaar droomde ik ervan om hierin verandering te brengen en om verpleegkundige te worden.
En waar kan je dat het beste doen….in het Sophia KinderZiekenhuis als kinderverpleegkundige en de laatste jaren als praktijkopleider van verpleegkundige studenten.
Mijn droom kwam uit en toen Michael Jackson ook nog langskwam en alle patienten verblijden met zijn bezoek, toen wist ik het helemaal zeker, dit is mijn passie; kinderen laten stralen en hun ziekte laten vergeten.
Zo is het mijn levensmissie geworden om elk kind zich veilig en vertrouwd en gesteund te voelen in het ziekenhuis en om zijn persoonlijke talenten te laten ontplooien middels de film of via het podium van Sophia’s got Stars of te ontspannen tijdens andere leuke evenementen zoals de brandweerdag en de meet en greet met de Feyenoord voetballers.

Kijk nu al uit naar de organisatie van de landelijke premiere in de Pathe bioscopen en al die stralende koppies.
Love my job #

 Nina Zandvliet

Ik ben 11 jaar. Ik doe mee met Het geheim van Sophiaia omdat ik het leuk vind om te acteren en omdat ik het leuk vind om de kinderen in het ziekenhuis blij te maken zodat ze er even niet aan hoeven denken dat ze ziek zijn. De film gaat over dromen. We willen dat iedereen en zeker ook de kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis durven dromen over de toekomst want dat helpt ze weer om zich beter te voelen.

Ik ben dol op acteren en zou er later graag mijn beroep van maken. Ik heb al een keer het geluk gehad dat ik in een tv serie mocht spelen: “Het Geheim van Eyck” in 2015. Daarin speelde ik een van de hoofdrollen: Wende Eyck”. Ik heb ook al aan veel korte filmpjes mee mogen werken. Het geheim van Sofia is de eerste speelfilm waar ik aan mee mag doen.

In Het geheim van Sophia speel ik het vriendinnetje van Sofia. Het is een kleine rol maar ik ben er heel blij mee.